×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Catherine had baat bij hypnobevallingen

  "Ik zag echt de kracht ervan"

  Catherine had baat bij hypnobevallingen

  Catherine, de vrouw van de Britse prins William, heeft in een persoonlijk interview in de podcast Happy Mum, Happy Baby, onthuld dat ze zich tijdens haar zwangerschappen wendde tot hypnobirthing.


  Een ernstige vorm van zwangerschapsmisselijkheid was de aanleiding voor haar keuze voor hypnobevallingen, waarbij ze de pijn onder controle hield door zelfhypnose.

  “Ik kreeg ernstige ochtendmisselijkheid, dus ik behoorde niet tot de groep van de gelukkigste zwangere vrouwen”, onthult Catherine in haar allereerste podcastinterview, die zaterdag aan het einde van de middag online kwam. “Ik was echt ziek, ik at niet de dingen die ik zou moeten eten. Maar toch was het lichaam nog steeds in staat om al het goede eruit te halen en nieuw leven te laten groeien, wat ik fascinerend vind.”

  “Door de ochtendmisselijkheid werd ik me bewust van de kracht van de geest over het lichaam, omdat ik echt alles moest proberen om me er doorheen te helpen.” Catherine kwam daardoor in contact met hypnobevallingen. Tijdens cursussen leerde ze verschillende technieken om haar lichaam voor en tijdens de bevalling te helpen ontspannen. “Er zijn verschillende niveaus. Ik ga niet zeggen dat William daar wat zoete woordjes voor me stond te zingen. Zeker niet. Ik heb hem er niet eens naar gevraagd. Het was gewoon iets dat ik voor mezelf wilde doen.”

  “Ik zag echt de kracht ervan, de meditatie en de diepe ademhaling en dat soort dingen die je ze leren, toen ik echt ziek was en eigenlijk besefte ik dat dit iets was waar ik controle over kon krijgen”, zegt Catherine. “Omdat ik me zo slecht had gevoeld tijdens de zwangerschap, vond ik de bevalling eigenlijk heel leuk. Omdat ik wist dat er een einde aan kwam. Natuurlijk geldt dit niet voor iedereen, sommigen hebben het echt heel zwaar.”

  Catherine beviel in juli 2013 van haar oudste zoon prins George. Zijn zusje prinses Charlotte volgde in mei 2015. De jongste prins Louis werd in april 2018 geboren. De drie kinderen van William en Catherine zijn allemaal geboren in de Lindo Wing van het St. Mary’s Hospital in London.

  15 februari 2020 - 18:42