×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Catherine bezoekt slachtoffers aanslag Londen

  Catherine bezoekt slachtoffers aanslag Londen

  De hertogin van Cambridge heeft maandag een onaangekondigd bezoek gebracht aan King's College Hospital in zuid-Londen. In dat ziekenhuis zijn na de terroristische aanslag op 3 juni op London Bridge en bij Borough Market de slachtoffers opgenomen die bij de aanval steekwonden hadden opgelopen. Het hospitaal is gespecialiseerd in de verzorging van dat soort wonden.


  King's College kreeg in totaal veertien slachtoffers van de aanslag, waarbij acht mensen om het leven kwamen. Zeven gewonden waren er ernstig aan toe en worden nog steeds behandeld in het ziekenhuis. Catherine had met een aantal van hen achter gesloten deuren een gesprek.

  Voor de ziekenhuisstaf die regelmatig te maken heeft met gewonden van steekpartijen was het uitzonderlijk dat er dit keer zoveel vrouwen onder de slachtoffers waren. Malcolm Tunnicliff, directeur van de spoedafdeling van het ziekenhuis, vertelde Catherine dat zes van de veertien gewonden vrouw waren. ,,Dat heeft ons diep geraakt. Dat hadden we niet eerder meegemaakt”, zo vertelde hij na afloop van de visite aan de Daily Mirror.

  Het bezoek van Catherine werd zeer op prijs gesteld. ,,Het was zeer bemoedigend”, aldus Tunnicliff. De echtgenote van prins William sprak met verplegend personeel, doktoren, staf van de eerste hulp en dus ook met een aantal van de slachtoffers.

  12 juni 2017 - 20:17