×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Catherine bezoekt kunstgalerie in Kent

  Hertogin van Cambridge moedigt jeugd aan

  Catherine bezoekt kunstgalerie in Kent

  Catherine, de vrouw van de Britse prins William, heeft woensdag een bezoek gebracht aan de Turner Contemporary gallery in Margate, gelegen in het Britse graafschap Kent. Het is een van de laatste publieke uitstapjes die de hertogin van Cambridge maakt, aangezien ze inmiddels acht maanden zwanger is van haar tweede kindje.


  De 33-jarige Catherine bekeek de tentoonstelling Self: Image and Identity. Eén van de schilderijen die op haar aandacht kon rekenen was het laatste zelfportret van Sir Anthony Van Dyck, dat onlangs met behulp van een nationaal kunstfonds werd aangekocht door de National Portrait Gallery. Kate is tevens beschermvrouwe van de National Portrait Gallery in Londen.

  Voordat ze de Turner Contemporary gallery betrad had ze een onderonsje met schoolkinderen, die ze aanmoedigde om meer met kunst te doen. Catherine studeerde zelf kunstgeschiedenis aan de University of St. Andrews. Na haar bezoek aan de kunstinstelling bracht ze nog enige tijd door met lokale kunstenaars.

  11 maart 2015 - 13:14