×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Canadezen willen niet betalen voor Harry en Meghan

  73% weigert op te draaien voor de kosten

  Canadezen willen niet betalen voor Harry en Meghan

  Een grote meerderheid van de Canadezen vindt het prima dat prins Harry en Meghan zich voor langere tijd in Canada willen vestigen. Zolang ze daar maar niet voor hoeven te betalen.


  Dat blijkt uit een opiniepeiling van onderzoeksbureau Angus Reid Institute.

  Zelf betalen

  Van de ondervraagden weigert 73 procent op te draaien voor de kosten die gemoeid zijn met de komst van het paar, dat een stapje terug wil doen binnen de Britse koninklijke familie. Ze vinden ook dat de hertog en hertogin van Sussex zelf hun beveiliging moet betalen. Slechts 5 procent is van mening dat de Canadese belastingbetaler moet opdragen voor de volledige rekening.

  Lees ook:

  Miljoenen extra

  Volgens berekeningen zou de bescherming van het paar de Canadese burger per jaar miljoenen aan extra belastinggeld gaan kosten. Omdat Canada koningin Elizabeth officieel als staatshoofd heeft, worden de twee waarschijnlijk door de staat beveiligd.

  Onduidelijkheid over kosten

  Premier Justin Trudeau liet onlangs al weten dat er nog veel besproken moet worden voor ze zich definitief kunnen vestigen. Ook hij wierp toen de vraag op of de bevolking mee moet gaan betalen. “Ik denk dat de meeste Canadezen een voorstander zijn van de komst van de royals, maar hoe dat eruit gaat zien en welke kosten daarmee gemoeid zijn is nog onduidelijk”, zei hij begin deze week.

  17 januari 2020 - 13:59