×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Canadezen hebben geen bezwaar tegen Harry als gouverneur-generaal

  Hertog van Sussex is hip onder jonge generatie

  Canadezen hebben geen bezwaar tegen Harry als gouverneur-generaal

  Een meerderheid van Canadezen ziet het wel zitten dat prins Harry de volgende gouverneur-generaal wordt wanneer de ambtstermijn van Julie Payette afloopt.


  Dat blijkt uit een opiniepeiling die in opdracht van de National Post is uitgevoerd. Van de ondervraagden was meer dan 60 procent voor zo’n benoeming van de kleinzoon van koningin Elizabeth.

  Opvallend is dat ook de weinig monarchistische Franstalige provincie Québec nog 47 procent geen bezwaar had tegen de aanstelling van de hertog van Sussex in de voornamelijk ceremoniële functie. De gouverneur-generaal is de vertegenwoordiger van de Queen in Canada. De benoeming gebeurt op voordracht van de Canadese premier. Sinds de jaren vijftig wordt de functie bekleed door geboren Canadezen. Maar voor die tijd waren het Britten, inclusief prins Arthur, een zoon van koningin Victoria.

  Onder jongeren kreeg Harry maar liefst 62 procent steun. “Hij sluit aan bij hun belevingswereld en is relevanter dan de oudere generatie van het koningshuis”. Aldus de onderzoeker in een toelichting op de uitslag van de peiling.

  De prins en echtgenote Meghan, die op dit moment met zoon Archie in Canada is, hebben afgelopen week aangegeven afstand te willen nemen van het rigide koninklijke bestaan en hun tijd te willen verdelen tussen Londen en Noord-Amerika. Ze hebben er net zes weken vakantie in Canada opzitten en Meghan heeft als actrice langere gewerkt in Toronto.

  12 januari 2020 - 14:57