×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Canada stopt met beveiligen Harry en Meghan

  Nieuwe status

  Canada stopt met beveiligen Harry en Meghan

  De Britse autoriteiten vroegen Canada vorig jaar om hulp bij de beveiliging van het stel. Experts schatten dat het tientallen miljoenen dollars per jaar kost om Harry en Meghan te bewaken.


  “Die ondersteuning wordt in de komende weken gestaakt, vanwege hun nieuwe status”, meldt minister Bill Blair van Openbare Veiligheid volgens omroep CBC.

  LEES OOK:

  Verplichte hulp

  Harry en Meghan brengen veel tijd door in Canada. Vorig jaar deden zij dit nog als volwaardige leden van het Britse koningshuis. Volgens de minister was zijn land daarom verplicht te helpen bij de beveiliging van de hooggeplaatste gasten.

  Miljoenen dollars

  Experts schatten dat het tientallen miljoenen dollars per jaar kost om het stel te bewaken. Lobbygroep Canadian Taxpayers Federation eiste dat daar geen Canadees belastinggeld aan wordt uitgegeven. Een petitie met die eis is volgens CBC 80.000 keer ondertekend.

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  28 februari 2020 - 09:08