×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Canada blijft hopen op komst Elizabeth

  Om de 150e verjaardag van het land te vieren

  Canada blijft hopen op komst Elizabeth

  Canada heeft de hoop nog niet opgegeven dat koningin Elizabeth volgend jaar op 1 juli de feestelijkheden bijwoont ter gelegenheid van de 150e verjaardag van het land. De koningin was in 1967 aanwezig bij het eeuwfeest en in 1992 bij het 125-jarig bestaan van Canada. "Zij is de meest logische gast”, aldus Robert Finch, voorzitter van de Monarchist League of Canada.


  Elizabeth echter is tegen die tijd 91 jaar. Eerder is al eens bekendgemaakt dat ze lange (vlieg)reizen voortaan zou overlaten aan de volgende generaties. Finch denkt in dat geval aan een bezoek van prins Charles en diens vrouw Camilla. "Dat kan Charles ook profileren als de volgende koning van Canada.”

  Een alternatief zijn Charles' zoon prins William en echtgenote Catherine, die in 2011 op een stormachtige ontvangst konden rekenen. "Dan richt het koningshuis de blik op de toekomst”, verklaarde Finch in de Ottawa Citizen.

  De Canadese regering is van plan flink uit te pakken voor de 150e viering van Canada Day, de nationale feestdag. Behalve in de hoofdstad Ottawa, waar de feestelijkheden doorgaans door 350.000 mensen worden bezocht, staan er nu ook feesten gepland in zeventien andere steden.

  18 februari 2016 - 12:43