×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Camilla heeft bijzondere invloed op Charles

  "Ze zorgt dat de prins niet overbelast raakt door alle ellende in de wereld"

  Camilla heeft bijzondere invloed op Charles

  Camilla, hertogin van Cornwall, houdt het leven van haar man prins Charles een beetje "luchtig". Daarom zal de prins van Wales veel aan zijn echtgenote hebben als hij op de Britse troon zit. Dat schat Charles Anson in, de voormalig perschef van Charles' moeder koningin Elizabeth.


  Anson kent Camilla als iemand die "een beetje dolt" met haar man, vertelde hij aan People. "Ze zorgt ervoor dat hij niet overbelast raakt door alle ellende in de wereld." Volgens Anson heeft de hertogin een "goede levensfilosofie". "Er zijn dingen die je kunt veranderen en dingen die je niet kunt veranderen. Maak je er niet te druk om."

  Anson denkt dan ook dat Camilla het "geweldig" gaat doen als koningin. Of de hertogin die titel ooit krijgt, is nog maar de vraag. Jarenlang stond op de officiële sites van Buckingham Palace en prins Charles dat zijn tweede vrouw zich niet koningin, maar Her Royal Highness The Princess Consort zou noemen als Charles zijn moeder opvolgt. Die passages zijn eerder dit jaar echter verdwenen.

  De kwestie of Camilla zich wel of niet koningin mag noemen, houdt de Britten al langer bezig. Velen zien in een koninginnetitel een beloning voor overspel. Camilla en Charles hadden al een affaire tijdens zijn huwelijk met de nog steeds immens populaire Diana.

  12 augustus 2018 - 07:57