×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Camilla wordt koningin na troonopvolging’

  Camilla wordt koningin na troonopvolging’

  Wanneer prins Charles de Britse troon opvolgt, krijgt zijn echtgenote Camilla de titel koningin. Dat verwacht althans Catherine Mayer, die voor het tijdschrift Time een artikel over de bijna 65-jarige prins Charles schreef.


  Naar aanleiding van haar onderzoek vertelt Mayer dat ze er niet aan twijfelt dat Camilla zodra Charles de troon bestijgt als koningin door het leven zal gaan. 'Er is geen aanwijzing dat het niet zijn bedoeling is dat ze koningin wordt.'

  Toen Charles en Camilla in 2005 trouwden was het officiële besluit dat zij na de troonopvolging de titel prinses-gemaal zou krijgen. Dat omdat zij Charles' tweede echtgenote is. Camilla heeft na het huwelijk ook niet de titel prinses van Wales aangenomen, omdat Charles' eerste echtgenote Diana onder het Britse volk nog altijd zo bekend staat. In plaats daarvan wordt Camilla de hertogin van Cornwall genoemd, aangezien prins Charles ook hertog van Cornwall is.

  25 oktober 2013 - 13:00