×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Camilla stapt in vliegende auto

  Camilla stapt in vliegende auto

  Camilla, hertogin van Cornwall, is ook dit jaar weer te zien in een animatiefilmpje ter promotie van de schrijfwedstrijd 500 Words. De wedstrijd voor kinderen van vijf tot dertien jaar werd vanochtend afgetrapt op BBC Radio 2.


  De echtgenote van prins Charles stapt dit jaar in het filmpje in een vliegende auto. Ook leende ze weer haar stem aan haar getekende evenbeeld. 'Laat je fantasie de vrije loop', zo roept Camilla de kinderen op.

  Het animatiefiguurtje van Camilla werd in 2016 voor het eerst ingezet voor een promotiefilmpje van 500 Words. Volgens de BBC was ze toen de eerste royal die haar stem leende aan een animatie.

  De video:

  500 Words wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd. Vorig jaar kwamen er bijna 132.000 inzendingen binnen. De winnaars worden op 8 juni bekendgemaakt tijdens het Hampton Court Palace Festival.

  15 januari 2018 - 11:05