×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Camilla roept op: ‘stop taboe rond huiselijk geweld’

  Hertogin spreekt zich uit tegen huiselijk geweld en het taboe eromheen

  Camilla roept op: ‘stop taboe rond huiselijk geweld’

  De hertogin van Cornwall sprak zich onlangs uit over de sneeuwbal aan problemen die huiselijk geweld kan veroorzaken.


  In het kader van Wereldvrouwendag (op 8 maart j.l.) bezocht Camilla het Women of the World-festival en hield er een betoog, tegen huiselijk geweld. Een heel serieus probleem dat volgens de hertogin voor nog meer problemen kan zorgen. Een ‘bijtend’ effect, zoals zij het noemt.

  “Het is bijna niet voor te stellen dat een vriend van mij, zonder dat ik het door heb, met die vreselijke angst moet leven”, zei ze. “Maar dat is de kracht van dwangmatige controle en huiselijk geweld. Het wordt gekarakteriseerd door stilte, stilte van hen die lijden en degenen om hen heen, en stilte van hen die zich schuldig maken aan het misbruik”, een stukje uit Camilla’s speech.

  LEES OOK:

  Ze roept iedereen op zich bewust te worden van het taboe dat nog altijd rust op huiselijk geweld. Veel vrouwen, mannen en kinderen voelen schaamte over wat hen overkomt, wordt aangedaan. Dit houdt ze tegen hulp te zoeken, met soms fatale gevolgen. Op het Twitter-account van Clarence House staan enkele foto’s van de samenkomst.

  Bron: ANP. Beeld: ANP, Twitter @ClarenceHouse

  9 maart 2020 - 12:23