×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Camilla Parker Bowles: hoe kwam ze ook alweer aan die achternaam?

  Kleine duik in haar geschiedenis

  Camilla Parker Bowles: hoe kwam ze ook alweer aan die achternaam?

  Camilla Parker Bowles is sinds 2005 officieel gehuwd met Charles van Wales, maar wat gebeurde daarvóór ook alweer?


  De huidige hertogin van Cornwall werd in 1947 geboren als Camilla Rosemary Shand. In 1973 trouwde ze met legerofficier Andrew Parker Bowles, daar komt dus haar (dubbele) achternaam vandaan. Al in 1972 leerde Camilla Charles kennen en zij vonden elkaar meer dan leuk. Maar omdat hij haar niet ten huwelijk vroeg, koos ze voor Andrew. Met hem kreeg ze twee kinderen: zoon Thomas en dochter Laura. Charles is overigens de peetoom van Thomas. Charles trouwde uiteindelijk met Diana Spencer en uit hun huwelijk werden William en Harry geboren.

  Camilla en Charles bleven elkaar echter zien, ondanks het feit dat ze met anderen getrouwd waren. Hierover deden altijd al geruchten de ronde, maar begin jaren 90 werd onmiskenbaar duidelijk dat de twee niet zonder elkaar konden. Er lekten telefoongesprekken uit en in 1994 gaf Charles dan eindelijk toe dat hij zijn vrouw niet trouw was geweest. Een jaar later, in 1995, scheidden Andrew en Camilla. Kort hierna hertrouwde Andrew, en wel met zíjn minnares, want ook hij bleek er een tweede liefje op na te hebben gehouden.

  LEES OOK:

  Aan het huwelijk van Charles en Diana kwam ook een einde, met een officiële scheiding in 1996. Echter was het koppel al jaren onofficieel uit elkaar, nadat de geruchten van Charles’ affaire steeds voornamer werden. Het duurde hierna nog járen voordat Charles en Camilla echtgenoten van elkaar werden. Camilla hield zich liever wat op de achtergrond en bovendien had Charles’ moeder, koningin Elizabeth, moeite met een eventueel huwelijk tussen haar zoon en Camilla. In 2005 was het dan zover: op 9 april – een dag later dan gepland vanwege het overlijden van een paus – trouwden Charles en Camilla. Dat betekent dus dat ze volgende maand 15 jaar getrouwd zijn.

  De soap rondom Camilla kent nog een saillant detail: haar overgrootmoeder, Alice Keppel genaamd, was ooit de maîtresse van koning Edward VII. Een familie waarin nogal eens een scheve schaats wordt gereden, klaarblijkelijk.

  Onlangs benadrukte Camilla dat ze géén koningin genoemd wil worden, wanneer Charles koning wordt. Camilla heeft zich in de voorbije jaren al regelmatig terughoudend en bescheiden moeten opstellen vanwege alle aandacht rondom haar persoon, zeker te midden van de tumult in de jaren 90, wellicht heeft ook deze wens van haar te maken met het willen doen van een stap terug.

  Beeld: ANP

  3 maart 2020 - 11:34