×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Camilla krijgt les in feminisme

  Hertogin van Cornwall bezoekt een meisjesschool in Londen

  Camilla krijgt les in feminisme

  Camilla bracht woensdag een bezoek aan een meisjesschool in Londen en speelde daar een feministisch werpspelletje mee, zo bericht de Daily Express. Op beelden is te zien hoe de hertogin van Cornwall met een pittenzakje een bordje met daarop de tekst ‘objectificatie’ omver gooit.

  Bij het spelletje kwamen ook andere termen voor die staan voor problemen waar vrouwen vandaag de dag mee om moeten gaan. Zo stonden er bordjes met daarop de woorden uitbuiting, stereotypering en ongelijkheid. Camilla prees het werk dat de school levert voor het Women of the World Festival, waar zij zelf voorzitter van is.

  De hertogin kreeg ook een rondleiding door de school en sprak daar met leerlingen en bekeek vol ontzag wat voor kunstwerken ze allemaal hadden gemaakt. Ook praatte ze met een aantal jonge kunstenaressen en deelde ze complimentjes uit over hun talent. Camilla deed ook mee aan een discussie aan tafel en ontmoette Winnie, de therapiehond van de school.

  31 oktober 2019 - 09:15