×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Camilla kreeg liefde voor boeken met de paplepel ingegoten

  "Het is belangrijk dat ouders en kinderen samen lezen"

  Camilla kreeg liefde voor boeken met de paplepel ingegoten

  Voor Camilla begon haar passie voor literatuur al tijdens haar jeugd. Dat schrijft de echtgenote van prins Charles vrijdag in een artikel in The Sun.


  “Ik heb het geluk gehad dat ik een vader had die ons voorlas toen we kinderen waren. Hij las de boeken niet alleen voor, hij bracht ze ook tot leven. We konden niet wachten op het volgende hoofdstuk”, schrijft Camilla. “Mijn liefde voor lezen begon dus al heel vroeg en is mijn hele leven gebleven. Terugkijkend is dat een van de mooiste cadeaus die mijn vader me kon geven.”

  Camilla pende het stuk vanwege een campagne om kinderen al op school te motiveren om meer te lezen. Het initiatief werd gestart door National Literacy Trust, een organisatie die zich inzet voor meer boeken voor kansarme kinderen. De hertogin van Cornwall is beschermvrouwe van die stichting. “We weten allemaal hoe belangrijk lezen is voor onze kinderen, maar het verrast je misschien dat een goede lezer ook zijn talent voor wiskunde en wetenschappelijke vakken kan verbeteren. Er zijn veel andere onbekende en verbazingwekkende voordelen. Onderzoek heeft aangetoond dat het lezen in de vrije tijd het denkvermogen, het ontdekken en het uitvogelen van dingen verbetert in de leeftijd van 10 tot 16 jaar.”

  Betoveren

  Camilla vindt het jammer dat er kinderen zijn die niet de avonturen in Narnia of verhalen van Harry Potter hebben kunnen lezen. “Maar ook een feitelijk boek over het coderen van computers, klimaatverandering of koken kan hen betoveren en een obsessie aanwakkeren die een leven lang blijft bestaan.”

  De hertogin hoopt dan ook dat de lezers van haar artikel het belang van lezen inzien. “Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het kan zijn dat ouders en kinderen samen lezen. Net zoals mijn vader ons als kinderen voorlas, las ik mijn eigen kinderen en nu mijn kleinkinderen voor.”

  17 januari 2020 - 19:56