×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Cameron bij koningin Elizabeth

  Cameron bij koningin Elizabeth

  De Britse premier David Cameron is vrijdag naar koningin Elizabeth II geweest om haar te vertellen dat hij over enkele maanden aftreedt. De premier trok zijn conclusies uit de nederlaag die hij leed in het referendum over een vertrek van zijn land uit de Europese Unie. Cameron bezocht de koningin in Buckingham Palace.


  Cameron sprak vrijdagochtend de Britse bevolking toe en kondigde zijn aftreden aan. Zijn Conservatieve Partij moet in oktober op een congres een nieuwe premier aanwijzen, zei hij. Hij zal het land tot die tijd door de roerige tijden loodsen die door de keuze van de Britten voor een brexit zijn aangebroken. Die stabiliteit is volgens Cameron in het staatsbelang.

  De 49-jarige Cameron voerde hartstochtelijk campagne voor een langer verblijf van Groot-Brittannië in de EU, maar dat was tevergeefs. Hij verlaat zijn ambtswoning aan Downing Street na zes jaar. "Ik houd van dit land en ik voel me vereerd het te hebben gediend'', zei de scheidend premier met een hoorbare brok in zijn keel. "Ik zal er in de toekomst alles aan doen om dit geweldige land te doen slagen.''

  24 juni 2016 - 13:22