×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Britten halen oud behang van paleismuren

  Behang dateert al uit 19e eeuw

  Video: Britten halen oud behang van paleismuren

  In Buckingham Palace is een grote verbouwing aan de gang. Het paleis deelde op social media een filmpje met een update van de werkzaamheden.


  Zo is te zien hoe in de Yellow Drawing Room het behang van de muren eraf komt.

  Het behang dateert al uit de negentiende eeuw en wordt voorzichtig en zorgvuldig van de muren getrokken om het zo intact mogelijk te houden. Het papier zal vervolgens ergens anders ondergebracht terwijl even verderop in het paleis de verdere verbouwwerkzaamheden plaatsvinden. Na de restauratie van de zaal en de aangrenzende kamers en de hal zal het papier weer op de muren van de zaal geplakt.

  De Yellow Drawing Room, in de oostvleugel van Buckingham Palace, was door koningin Victoria en haar familie gebruikt als woonkamer. Tegenwoordig is de zaal het decor van officiële aangelegenheden. De verbouwing van het paleis in Londen is de grootste sinds de Tweede Wereldoorlog.

  18 februari 2020 - 10:19