×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Britse royals staan stil bij Commonwealth Day

  Koningin Elizabeth en prins Philip in november naar Malta

  Britse royals staan stil bij Commonwealth Day

  Koningin Elizabeth woont maandagmiddag met prins Philip, prins Charles en echtgenote Camilla en prins William en zijn vrouw Catherine in Westminster Abbey een gebedsdienst bij ter ere van de dag van het Gemenebest.


  De koningin gaat maandagavond ook naar een receptie die in Marlborough House wordt aangeboden door de secretaris-generaal van het Gemenebest.

  Elizabeth heeft een radiotoespraak ingesproken die maandag in de 53 landen die deel uitmaken van het Gemenebest wordt uitgezonden. De BBC zendt de boodschap van de koningin, die aan het hoofd staat van het losse verband van voornamelijk voormalige Britse koloniën, uit via de World Service.

  Beluister hier de toespraak:

  In haar toespraak waarvan de tekst al is vrijgegeven door Buckingham Palace stelt Elizabeth dat het Gemenebest nu relevanter is dan ooit. Het samenbrengen van mensen uit zulke uiteenlopende landen en delen van de wereld kan volgens haar enorme voordelen opleveren.

  Malta

  De koningin en prins Philip zijn eind dit jaar op Malta aanwezig bij de tweejaarlijkse bijeenkomst van staatshoofden en regeringsleiders van het Gemenebest. Dat heeft Buckingham Palace bekendgemaakt.

  De koningin had de vorige topconferentie in 2013 in Sri Lanka overgeslagen omdat ze op haar hoge leeftijd – Elizabeth wordt volgende maand 89 – geen lange afstanden meer meer wil afleggen. Prins Charles en zijn echtgenote Camilla gingen toen in haar plaats naar Sri Lanka.

  Malta echter ligt 'om de hoek'. De koningin en prins Philip bewaren er bovendien bijzondere herinneringen aan. Ze waren er op huwelijksreis in 1947 en Philip bracht er deel van zijn tijd bij de Royal Navy door. In 2007 bij hun diamanten huwelijk gingen koningin en prins ook even langs op het eiland in de Middellandse Zee.

  Charles en Camilla gaan overigens mee, ter ondersteuning van de koningin, aldus het paleis. En ongetwijfeld omdat een volgende conferentie van het Gemenebest weer op grote afstand van Londen wordt gehouden.

  De president van Malta, Marie-Louise Coleiro Preca, is op dit moment in Londen en wordt daar ook ontvangen door de koningin als voorbereiding op de reis in november.

  9 maart 2015 - 09:48