×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Britse royals herdenken Somme-slag

  Britse royals herdenken Somme-slag

  De Britse prins Charles en zijn oudste zoon William en hun echtgenotes Camilla en Kate hebben vrijdag de Slag aan de Somme herdacht. Ook prins Harry woonde de plechtigheid bij het gedenkteken in het Franse Thiepval bij, net als de Franse president François Hollande en de Britse premier David Cameron.


  De aanwezigen stonden precies honderd jaar na de slag in Thiepval stil bij de vele honderdduizenden slachtoffers van deze bloedige episode uit de Eerste Wereldoorlog. Dat gebeurde bij het monument voor 70.000 Britse en Gemenebest-soldaten die geen graf hebben. De Slag aan de Somme geldt als de bloedigste veldslag van de Eerste Wereldoorlog. In vier maanden van loopgravengevechten lieten meer dan een miljoen militairen het leven en wonnen de geallieerden slechts een paar kilometer veld.

  Koningin Elizabeth en prins Philip woonden donderdagavond al een wake bij in Westminster Abbey in Londen. In Engeland werd vrijdag bovendien twee minuten stilte in acht genomen.

  Hollande maakte onverwachts zijn opwachting. Volgens het Élysée om te onderstrepen dat het brexit-referendum de onderlinge betrekkingen tussen Parijs en Londen niet definitief heeft beschadigd. Hollande verklaarde afgelopen week al dat hij de keuze voor uittreden uit de Europese Unie betreurt, maar toch nauw met de Britten wil blijven samenwerken. Duitsland, destijds de tegenstander, vaardigde de voormalige bondspresident Horst Köhler af.

  1 juli 2016 - 15:41