×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • ‘Britse royals hebben honderden stalkers’

  ‘Britse royals hebben honderden stalkers’

  De Britse koninklijke familie heeft honderden stalkers. Een speciale politie-eenheid houdt zo’n vierhonderd obsessieve fans in de gaten, meldt Daily Mirror.


  De eenheid, het Fixated Threat Asessment Centre (FTAC), zoekt ook op het internet naar mogelijke gevaren voor koningin Elizabeth en haar familieleden. De laatste jaren is het aantal doorverwijzingen naar de speciale eenheid bijna verdubbeld. Volgens Daily Mirror kreeg FTAC in 2014 73 tips, in de eerste elf maanden van dit jaar waren dat er al 137. De afgelopen drie jaar werden elf personen aangehouden die een gevaar vormden voor de koninklijke familie.

  Geregeld worden mensen opgepakt die proberen Buckingham Palace binnen te dringen. Dit jaar werden zeker vijf indringers in de kraag gevat voordat ze bij Elizabeth of een van haar familieleden wisten te komen. Soms zijn binnensluipers de beveiligers wel te slim af. Zo werd inbreker Michael Fagan bekend doordat hij in 1982 tot in de slaapkamer van Elizabeth wist te komen.

  29 december 2016 - 12:19