×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Britse prinses Louise kreeg bastaardkind’

  Zesde kind koningin Victoria was zwanger in tienerjaren

  Britse prinses Louise kreeg bastaardkind’

  Prinses Louise, het zesde kind en de vierde dochter van de Britse koningin Victoria, heeft in haar tienerjaren een onwettig kind gekregen van de privéleraar van haar broer Leopold. Dat claimt biograaf Lucinda Hawksley. De vader van baby Henry zou Walter Stirling heten. Het onwettige kind werd geadopteerd door de zoon van koningin Victoria's gynaecoloog.


  Alhoewel Hawksley de toegang is geweigerd tot de archieven die definitief haar gelijk bewijzen, noemt ze het tot nu verzamelde bewijs overtuigend. Zo zouden baby Henry en zijn nazaten ''opmerkelijke gelijkenissen'' vertonen met leden van de Britse koninklijke familie.

  ''Het is heel intrigerend dat Walter Stirling werd aangenomen door het hof en vier maanden later werd ontslagen, maar toch een toelage en een verzekering bleef ontvangen'', zegt Hawksley tegen het BBC-radioprogramma Today. ''En er was een baby, zonder geboortecertificaat, geboren in 1866/1867, die wel heel snel werd geadopteerd door de zoon van koningin Victoria's gynaecoloog. Een man genaamd Charles Locock.''

  Bezoekjes

  Volgens verhalen binnen de familie van Henry mocht hij zijn moeder Louise blijven zien tot aan zijn 16e verjaardag.

  De nakomelingen van baby Henry zouden een DNA-monster van Henry willen laten opgraven om zo aan te kunnen tonen dat hij familie is van Britse royals. De laatste keer dat ze dit probeerden was in 2004.

  26 november 2013 - 16:14