×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Britse prinsen bij top stroperij

  Charles, William en Harry bespreken aanpak illegale handel

  Britse prinsen bij top stroperij

  Prins Charles en zijn zonen prins William en prins Harry zijn donderdag in Londen aanwezig bij een internationale top over stroperij en illegale handel. De vertegenwoordigers bespreken hoe ze stroperij en illegale handel beter kunnen aanpakken.


  Aan de top nemen ruim 50 landen en 10 VN-organisaties deel. Namens Nederland is onder anderen staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma aanwezig. William en Charles, al lange tijd een voorvechter voor behoud van de natuur zijn met de Britse regering de initiatiefnemers van de conferentie.

  Het stropen heeft ondenkbare hoogtes bereikt en er valt geen moment te verliezen om bedreigde diersoorten te beschermen, aldus prins Charles op de bijeenkomst. "Volgende maand hoop ik dat het mogelijk is een bijeenkomst te organiseren om overheden, banken, accountantskantoren, beveiligingsbedrijven en anderen aan te moedigen meer gebruik te maken van financiële hulpmiddelen om criminele organisaties in illegale handel aan te pakken", vertelde hij zijn toehoorders volgens The Telegraph. "We volgen het geld en pakken de inkomsten van deze organisaties terug waarmee we laten weten dat er serieuze gevolgen zijn wanneer ze beschermde dieren doden voor de winst."

  Prins Charles en prins William brachten afgelopen weekend nog een videoboodschap uit waarin ze aandacht vragen voor de illegale handel in beschermde wilde dieren. Aan het einde van de boodschap doen de prinsen in zes verschillende talen een oproep aan iedereen om de dieren in het wild te steunen. William en Harry kwamen daarna in opspraak omdat zij kort voordat de video uitkwam nog op wilde zwijnen waren gaan jagen in Spanje.

  13 februari 2014 - 14:05