×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Britse prins Edward naar Almere

  Voor twintigjarig bestaan Award for Young People

  Britse prins Edward naar Almere

  Prins Edward brengt volgende week vrijdag een bezoek aan Almere. De Britse prins gaat in het stadhuis van Almere in gesprek met Almeerse scholieren en docenten, meldt wethouder René Peeters van Almere op Twitter.


  Prins Edward is de jongste zoon van koningin Elizabeth. De graaf van Wessex komt naar Almere vanwege het twintigjarig bestaan van The International Award for Young People. Dit programma is actief in 132 landen en stimuleert jongeren om in hun vrije tijd maatschappelijk actief te zijn. De prins is voorzitter van de International Council. Na de interactieve bijeenkomst in de raadszaal, gaat de prins naar golfclub Almeerderhout waar hij een golftoernooi opent.

  Eerder maakte de organisatie al bekend dat Edward donderdag 21 mei de Golden Awards uitreikt in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Daarbij zijn ook prins Guillaume van Luxemburg aanwezig en de ambassadeur van Groot-Brittannië, sir Geoffrey Adams.

  Groei

  The International Award For Young People (TIAYP) is een programma voor jonge mensen in de leeftijd van 14 tot en met 24 jaar. Dit jaar bestaat TIAYP ruim twintig jaar in Nederland. Het aantal projecten stijgt jaarlijks. Vooral binnen het onderwijs, maar ook binnen het jeugd- en jongerenwerk en Scouting Nederland volgen elk jaar weer bijna duizend jongeren het programma. Een Award is een bewijs van doorzettingsvermogen en groei, maar ook een manier voor jongeren zich te onderscheiden van anderen.

  Prins Edward spreekt tijdens zijn tweedaagse bezoek aan Nederland onder andere met politici, bestuurders, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, schooldirecteuren en deelnemers van het programma. Het is de tweede keer dat prins Edward Nederland bezoekt als gast van TIAYP.

  14 mei 2015 - 18:27