×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Britse munt met Edward VIII voor ruim miljoen verkocht

  En zo ziet de munt eruit ...

  Britse munt met Edward VIII voor ruim miljoen verkocht

  Een gouden munt met de beeltenis van de Britse koning Edward VIII is voor een miljoen pond (bijna € 1,2 miljoen) verkocht en is daarmee de duurste munt ooit in Groot-Brittannië geworden.


  De penning behoort tot een set van zes proefdrukken. De munt werd nooit in roulatie gebracht omdat Edward afstand deed van de troon voordat de eerste serie in januari 1937 kon worden geslagen. De koning (1894 -1972) deed afstand om te kunnen trouwen met de Amerikaanse gescheiden vrouw Wallis Simpson.

  Het gaat om een munt van 22 karaat goud die iets kleiner en lichter is dan een munt van een Britse pond.

  Bron: ANP, YouTube

  LEES OOK:

  17 januari 2020 - 14:22