×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Britse koninklijke bezittingen onder de hamer

  Britse koninklijke bezittingen onder de hamer

  Een brief van de Queen Mother, de menukaart van een diner van koning Edward VIII vlak voor zijn abdicatie en uitnodigingen voor de bruiloft van prins William en Catherine gaan volgende week onder de hamer. De privécollectie van Jim Hanson, een koningshuis-enthousiasteling uit Devonshire, wordt op 17 februari geveild.


  De collectie van koninklijke memorabilia is volgens veilingmeester James Grinter erg bijzonder. "Jim Hanson was een buitengewoon verzamelaar. De stukken beslaan een periode van tweehonderd jaar, vanaf de tijd van koningin Victoria. De kwaliteit en conditie van de items is werkelijk fantastisch."
  Een van de meest opmerkelijke artefacten is een gesigneerde foto van koningin Victoria. Op de foto staan vier generaties van vorsten: koningin Victoria met de drie toekomstige koningen Edward VII, George V en Edward VIII. Ook bevindt zich een zeldzaam zwart-wit portret van Diana, in een zilveren lijst met de gekroonde 'D' van de prinses, in de collectie van Hanson. Een origineel liturgieboekje, uitnodigingen, menu's en foto's van de bruiloft in Westminster Abbey van de hertog en hertogin van Cambridge uit 2011 gaan ook onder de hamer.
  Zeer zeldzaam is het menu van een van de laatste diners van koning Edward VIII. Dit diner vond plaats op 8 december 1936, twee dagen voordat hij afstand deed van de troon. Zijn liefde voor de gescheiden Amerikaanse vrouw Wallis Simpson deed hem terugtreden en zijn jongere broer George VI nam de troon over. "Het is uitzonderlijk om een menu te vinden van zo'n cruciaal moment in de Britse koninklijke geschiedenis. Het is in een fantastische staat gebleven", aldus veilingmeester Grinter.
  De veiling vindt op dinsdag 17 en woensdag 18 februari plaats in het veilinghuis Reeman Dansie in Colchester.
   

  13 februari 2015 - 11:55