×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Britse koningin naar 70e herdenking D-Day

  Uitgenodigd door president Hollande

  Britse koningin naar 70e herdenking D-Day

  Koningin Elizabeth en prins Philip brengen in juni een staatsbezoek aan Frankrijk. Dat heeft Buckingham Palace maandag bekendgemaakt. Het bezoek, waarvoor de Britse koningin is uitgenodigd door president François Hollande, valt samen met de herdenking van de 70e verjaardag van de geallieerde landing in Normandië, op 6 juni 1944.


  De koningin en prins Philip, die enkele dagen na het bezoek zijn 93e verjaardag viert, zijn met tal van andere staatshoofden bij de herdenking van D-Day. Op 6 en 7 juni zijn ze ook in Parijs voor een ontvangst op het Elysée en andere vaste onderdelen van een staatsbezoek, aldus de persverklaring van Buckingham Palace.

  Koningin Elizabeth was in 2004 ook in Frankrijk voor de herdenking van de 60e verjaardag van de invasie die de bevrijding inluidde van Frankrijk, België, Luxemburg en Nederland. Ook toenmalig koningin Beatrix was toen bij die plechtigheid aanwezig.

  Het is de bedoeling dat de koningin en prins Philip dit jaar eveneens een bezoek brengen aan Italië. Die visite moest vorig jaar worden uitgesteld vanwege de gezondheid van koningin Elizabeth.

  3 februari 2014 - 14:21