×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Britse koningin condoleert Fransen

  Ook andere monarchen betuigen medeleven na aanslagen

  Britse koningin condoleert Fransen

  De Britse koningin Elizabeth heeft een boodschap gestuurd naar de Franse president François Hollande na de aanslagen in Parijs. Ze biedt haar condoleances aan, zowel aan de nabestaanden van de slachtoffers als aan het Franse volk. Dat maakte het Britse koninklijk huis bekend op Twitter.


  "Prins Philip en ik zijn diep geschokt en bedroefd door het vreselijke verlies van mensenlevens in Parijs", aldus Elizabeth in haar boodschap.

  Ook de Noorse koning Harald heeft zaterdag zijn medeleven betuigd met Frankrijk na de aanslagen in Parijs. Dat is te lezen op de website van het Noorse koninklijk huis. Harald laat weten dat hij met verdriet het nieuws heeft ontvangen over de 'gruwelijke aanslagen in Parijs vrijdagavond'. Hij betuigt zijn medeleven met 'alle betrokkenen en met het Franse volk'.

  In een reactie op de aanslagen zei de Zweedse koning Carl Gustaf dat het gaat om 'een aanval op onze hele samenleving en onze manier van leven'. Koningin Margrethe van Denemarken drukte in een bericht aan president Hollande haar 'diepste sympathie met alle getroffenen en het Franse volk' uit.

  Koning Willem-Alexander liet vandaag weten 'diep geschokt' te zijn. De Belgische en Spaanse koningen reageerden vrijdagavond al via Twitter.

  14 november 2015 - 17:05