×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Brits koninklijk huis herdenkt slachtoffers van Wereldoorlogen

  "For your Tomorrow, we gave our Today."

  Brits koninklijk huis herdenkt slachtoffers van Wereldoorlogen

  De Britse koninklijke familie staat maandag stil bij Wapenstilstandsdag. De Britten herdenken het einde van de Eerste Wereldoorlog jaarlijks met twee minuten stilte, die ingaat om 11.00 uur, op 11 november: het elfde uur van de elfde dag van de elfde maand. Op dat moment werd in 1918 de wapenstilstand tussen Duitsland en de Geallieerden van kracht.

  Op Twitter deelde de koninklijke familie ter ere van de wapenstilstand een tekst van de Engelse dichter John Maxwell Edmonds: “When you go Home, tell them of us and say. For your Tomorrow, we gave our Today.” Die tekst staat geschreven bij een oorlogsbegraafplaats bij het Indiase Kohima.

  Onder de tekst schrijven de Britse ‘royals’ dat ze maandag, “op het elfde uur van de elfde dag van de elfde maand, twee minuten stilte in acht nemen, om hen te gedenken die hun leven gaven in dienst van volk en vaderland”.

  Zondag stond de Britse koninklijke familie al uitgebreid stil bij de slachtoffers uit Groot-Brittannië en het Gemenebest van de twee wereldoorlogen en daaropvolgende gewapende conflicten. Bij de Cenotaph, het Britse oorlogsmonument in Londen, legden onder anderen prins Charles, prins William en prins Harry kransen. Dat gebeurde onder toeziend oog van koningin Elizabeth, die op het balkon van het ministerie van Buitenlandse Zaken toekeek.

  11 november 2019 - 20:03