×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Brits Koningshuis steelt Instagram account van rijschoolhouder

  De inwoner van West-Sussex is zowel geïrriteerd als vereerd

  Brits Koningshuis steelt Instagram account van rijschoolhouder

  Een Britse rijschoolhouder is zijn account op Instagram @sussexroyal zonder waarschuwing vooraf kwijtgeraakt aan prins Harry en Meghan. Hij ontdekte dat zijn alias hem is afgenomen zonder dat Instagram of de koninklijke familie daarvoor toestemming hadden gevraagd. Tegen de BBC zegt hij zowel vereerd, als geïrriteerd te zijn.

  Het snelgroeiende account van prins Harry en Meghan op Instagram, dat in drie dagen tijd al 3,7 miljoen volgers heeft, was al drie jaar in bezit van Kevin Keiley (55) uit West-Sussex. Hij claimde de naam destijds, omdat hij supporter is van de Engelse voetbalclub Reading FC, die Royals als bijnaam hebben.

  Kevin is zijn alias @sussexroyal ongevraagd kwijtgeraakt aan Harry en Meghan. Kevin kreeg een sms van zijn zoon die zijn vader er met een grapje op wees dat Harry en Meghan onder zijn naam op Instagram actief zijn. “Mijn zoon schreef me ‘Haha, je bent je alias kwijt’. Ik dacht ‘waar gaat dit over?’ Maar toen ik op Instagram keek, zag ik dat mijn naam niet langer @sussexroyal was maar @_sussexroyal_. “De naam is overgenomen.”

  Instagram zegt in een weerwoord dat het alias inactief was en er geen foto’s op stonden. De rijsschoolhouder, die dezelfde naam ook voert op Twitter, erkent dat hij niets heeft gepost op Instagram. Hij gebruikte het sociale medium vooral om andere mensen te volgen, maar voorlopig is hij er klaar mee. “Ik gebruik Instagram niet langer, totdat ik persoonlijk met ze heb gesproken.”

  Kevin vreest dat hij ook zijn twitteraccount kwijtraakt aan de hertog en hertogin van Sussex. “Ik probeer wat meer te twitteren, zodat ze geen kans krijgen te zeggen dat het account niet actief is. Ik weet niet wat de royals onder de streep van plan zijn.” Hij heeft een boodschap aan de hertog en hertogin: “Hallo Harry en Meghan, als jullie mijn Twitter-account willen gebruiken, kunnen jullie dan tenminste het fatsoen opbrengen contact met me op te nemen?”

  5 april 2019 - 16:30