×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Vrouwendag op Buckingham Palace

  Gravin Sophie gastvrouw op receptie

  Vrouwendag op Buckingham Palace

  Het Britse Koningshuis stond vrijdag stil bij de Internationale Vrouwendag. Niet alleen werd Meghan benoemd tot vicepresident van The Queen’s Commonwealth Trust, dat kwetsbare vrouwen en meisjes ondersteunt, maar op Buckingham Palace werd ook een receptie gehouden.

  Sophie, de gravin van Wessex, was de gastvrouw van de receptie. Bij het evenement waren vrouwen uit onder meer goede doelen, de VN en academici aanwezig. Er werd stilgestaan bij de inzet van vrouwen voor vrede in conflictgebieden en het voorkomen van seksueel geweld.

  Sophie is zeer te spreken over het werk van de aanwezige dames. “Als iemand die heel sterk gelooft in de gelijkheid tussen mannen en vrouwen voel ik me zeer aangetrokken tot jullie missie en wil ik ik er alles aan doen om te zorgen voor meer aandacht voor jullie werk”, zei de vrouw van de Britse prins Edward in een toespraak. Sophie bedankt de vrouwen en belooft ze te helpen in hun strijd. “Terwijl jullie het werk voortzetten begint mijn werk en sta ik naast jullie in deze cruciale en belangrijke arena.”

  9 maart 2019 - 07:55