×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • ‘Brits hof was op de hoogte’

  Van belangenverstrengeling Andrew

  ‘Brits hof was op de hoogte’

  Koningin Elizabeth en andere belangrijke leden van het Britse koningshuis waren vermoedelijk al op de hoogte van de belangenverstrengeling.


  Waarvan prins Andrew sinds afgelopen weekeinde wordt beschuldigd. In augustus schreef een klokkenluider brieven naar het paleis om ze te waarschuwen. Dat meldt althans de Daily Express.

  Het Britse hof besloot geen actie te ondernemen naar aanleiding van de brieven. De beschuldigingen zouden daarvoor te vaag zijn geweest.

  Zondag kwam naar buiten dat de al geplaagde Andrew jarenlang zijn positie als handelsgezant van Groot-Brittannië zou hebben misbruikt. De jongste zoon van koningin Elizabeth zou vooral zijn eigen belang en dat van een bevriende zakenmagnaat hebben gediend. Terwijl hij eigenlijk op pad was voor zijn land.

  Andrew Papers

  In ‘The Prince Andrew Papers’ van de Daily Mail werd gesteld dat de prins niet alleen financier en bankier David Rowland (74) en diens Luxemburgse bank van dienst was. Maar ook in een Caribisch belastingparadijs in zaken is gegaan met Rowland. Buckingham Palace stelde in een reactie dat “het werk van de hertog van York in dienst heeft gestaan van Britse belangen overzee en niet van belangen van individuen”.

  Het verhaal kwam bovenop het nieuws rondom Andrews banden met de inmiddels overleden miljardair Jeffrey Epstein. Wie is veroordeeld wegens seksueel misbruik.

  4 december 2019 - 11:29