×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Brieven prins Charles mogelijk openbaar

  Britse krant wil koninklijke invloed op regeringsbeleid onderzoeken

  Brieven prins Charles mogelijk openbaar

  De brieven die prins Charles aan ministers heeft geschreven, worden mogelijk openbaar gemaakt. Dat schrijven Britse media. Advocaat-generaal Dominic Grieve wilde er een stokje voor steken met een veto, maar volgens de rechter had hij daar geen reden toe en was het in strijd met Europese wetgeving.


  De Britse krant The Guardian probeert de brieven al jarenlang in handen te krijgen om te laten zien welke invloed de Britse troonopvolger op het regeringsbeleid tracht uit te oefenen.

  Hoewel de krant een WOB-procedure heeft gewonnen, probeert de advocaat-generaal namens de Britse regering openbaarmaking tegen te houden. Volgens Grieve zou publicatie het imago van de prins van Wales beschadigen. Hij zou dan niet meer gezien worden als iemand die boven de partijen staat.

  Berucht

  Charles staat bekend als iemand die uitgesproken meningen heeft en die ook niet bang is die meningen kenbaar te maken aan ministers. Op de ministeries zijn de handgeschreven epistels van de prins berucht.

  Het gaat The Guardian om 27 brieven die in een periode van negen maanden aan zeven ministers werden geschreven. De brieven mogen nu nog niet openbaar worden gemaakt, omdat Grieve in hoger beroep is gegaan.

  12 maart 2014 - 13:56