×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Bont verdwijnt uit de garderobe van Hare Majesteit

  De meerderheid van het Britse publiek vindt bont wreed

  Bont verdwijnt uit de garderobe van Hare Majesteit

  Koningin Elizabeth schrapt bont voortaan uit haar garderobe. Angela Kelly, de kleermaakster van de Britse vorstin, schrijft in haar boek The Other Side of the Coin dat Elizabeth dit jaar overstapt naar nepbont.

  “Wanneer hare majesteit een evenement bezoekt en het is koud, wordt er vanaf 2019 gebruikgemaakt van nepbont om ervoor te zorgen dat ze warm blijft”, schrijft Kelly. Of dit betekent dat de koningin dan ook haar traditionele mantels die wel bont bevatten voortaan in de kast laat hangen, deelt de kleermaakster niet.

  De Britse dierenrechtenorganisatie Humane Society laat aan Britse media weten blij te zijn met de beslissing. “Koningin Elizabeths besluit om nepbont te gebruiken is de perfecte afspiegeling van het gevoel van het Britse publiek waarvan de meerderheid vindt dat bont wreed is en er niets mee te maken wil hebben.”

  De royals kregen de afgelopen jaren meerdere keren kritiek over hun bontgebruik van onder meer dierenrechtenorganisatie PETA. Zo werd Elizabeth door de organisatie nadrukkelijk verzocht geen bont meer te dragen. Ook prins Harry’s echtgenote Catherine en prins Charles’ vrouw Camilla werden al bekritiseerd om niet-diervriendelijke keuzes.

  5 november 2019 - 19:49