×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins George stralend op postzegel

  Vier generaties vieren verjaardag Elizabeth

  Prins George stralend op postzegel

  De Britse posterijen hebben aan de vooravond van de negentigste verjaardag van koningin Elizabeth een bijzonder postzegelvel uitgegeven. Daarop is de jarige afgebeeld met zoon Charles, kleinzoon William en achterkleinzoon George, die daarmee zijn postzegeldebuut maakt.


  Basis voor de uitgave is een foto die vorig jaar zomer is gemaakt in Buckingham Palace door de fotograaf Ranald Mackechnie, die zijn opdracht voor de Royal Mail absoluut geheim moest houden. "Ook voor mijn vrouw", zo vertelde hij woensdag in de Telegraph.

  Eén van de uitdagingen waar hij voor stond was, behalve dat zijn computer het kort voor het moment suprême begaf, het goed in beeld brengen van de peuter prins George. Mackechnie moest een groepsportret maken waarbij de hoofden van de koningin en haar familieleden op de goede afstand van elkaar stonden om ze uit te sparen voor een postzegel.

  Blokken

  George was natuurlijk veel kleiner dan de anderen en om hem op de juiste hoogte in beeld te krijgen, had de fotograaf een paar blokken meegenomen waarop het prinsje kon staan. Het hulpmiddel werkte perfect en de Britse ochtendkranten buitelden woensdagmorgen over elkaar heen om het eindresultaat toe te juichen.

  De Royal Mail geeft naast het postzegelvel met vier generaties Windsors ook nog een serie zegels uit met daarop verschillende fasen uit het leven van koningin Elizabeth afgebeeld. De koningin bezoekt woensdag samen met prins Philip het postkantoor van Windsor ter gelegenheid van het 500-jarig bestaan van de postdienst.

  20 april 2016 - 10:18