×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • BBC maakt documentaire over kroning Elizabeth

  BBC maakt documentaire over kroning Elizabeth

  De BBC zendt volgende week een bijzondere documentaire uit over het Britse koninklijk huis. In The Coronation blikt koningin Elizabeth met royaltyjournalist Alastair Bruce terug op haar kroning in 1953 én de kroning van haar vader George VI in 1937.


  'Ik heb één kroning gezien en bij de andere kroning ontving ik zelf de kroon. Dat is behoorlijk bijzonder', vertelt de koningin. Naast het verhaal van Elizabeth zelf, komen in de documentaire ook mensen aan bod die erbij waren op de dag van de ceremonie en worden de kroonjuwelen belicht.

  Het is dit jaar 65 jaar geleden dat Elizabeth het stokje overnam van haar vader, die in 1952 overleed. Het was voor de BBC aanleiding om een uitgebreide terugblik te maken op de kroning van de 91-jarige vorstin. 'Het is een enorme eer dat de koningin haar intieme kennis over de kroonjuwelen en dierbare jeugdherinneringen over de kroning van haar vader met ons deelt', laat BBC-regisseur Charlotte Moore weten.

  De documentaire The Coronation is op zondagavond 14 januari te zien op BBC 1.

  3 januari 2018 - 15:37