×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • BBC interviewt slachtoffer van prins Andrew

  "Er is maar een van ons die waarheid spreekt"

  BBC interviewt slachtoffer van prins Andrew

  De BBC heeft niet alleen met prins Andrew gesproken over zijn vriendschap met de van misbruik veroordeelde Jeffrey Epstein.


  Ook Virginia Roberts Giuffre, die zegt door Epstein te zijn gedwongen tot seks met Andrew, werd door de Britse omroep geïnterviewd. Het gesprek wordt maandag uitgezonden op BBC One, maakte de omroep bekend.

  Op social media werd alvast een kort fragment van het interview gedeeld. Virginia vertelt hoe ze bijna twintig jaar geleden drie keer werd gedwongen het bed met de prins te delen, ze was destijds minderjarig. In het interview dat Andrew eerder deze maand had met de BBC ontkende hij dit opnieuw. “Hij weet wat er is gebeurd, ik weet wat er is gebeurd en er is maar een van ons die de waarheid spreekt”, reageert Virginia, die voor het eerst met de Britse televisie praat.

  Het gesprek dat de prins met de BBC had, domineert sinds de uitzending de Britse en internationale media. Andrew ontkende hierin opnieuw de aantijgingen van misbruik en zei daarnaast dat hij zich niet kon herinneren dat hij Virginia ooit had ontmoet. Ook suggereerde de hertog van York dat een foto die tijdens een van deze ontmoetingen werd genomen, waarop hij zijn hand om haar middel heeft, wellicht zou zijn gefotoshopt.

  Gevolgen

  Het gesprek had grote gevolgen voor Andrew. Zo werd hij uit zijn kantoor op Buckingham Palace gezet, legde hij zijn openbare functies neer en stopten meerdere instanties hun samenwerking met de prins.

  Andrew wordt al jaren gelinkt aan Epsteins praktijken. De Amerikaanse zakenman zou naast Virginia ook andere minderjarige vrouwen hebben gedwongen seks te hebben met machtige mannen uit zijn kring, onder wie ook Andrew. De vriendschap kreeg recent weer aandacht nadat Epstein was aangehouden op beschuldiging van het misbruiken van tientallen minderjarigen. In augustus pleegde de multimiljonair zelfmoord in zijn cel.

  30 november 2019 - 08:30