×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Auto Diana tentoongesteld op autofestival

  Donkerrode Austin Mini Metro L uit jaren 80

  Auto Diana tentoongesteld op autofestival

  De auto van Lady Di was afgelopen weekend het pronkstuk van het Festival of the Unexceptional. Op de eerste editie van dit Britse autofestival bij Silverstone werden bijzondere voertuigen uit de late jaren 60 tot en met de jaren 80 tentoongesteld.


  De donkerrode Austin Mini Metro L was in de jaren 80 de eerste auto van de destijds 19-jarige Diana Spencer, in de tijd dat ze dat ze prins Charles leerde kenden. De mini werd dan ook Diana's courting car, oftewel de auto van de hofmakerij genoemd.

  Diana werkte toen ze de auto bezat als kinderjuf in de wijk Pimlico en had een flatje in het West Londense Earl's Court. Sinds Diana het autootje van de hand deed, is het nog drie keer van eigenaar gewisseld voordat het in het Coventry Transport Museum belandde, dat het nu nog steeds in bezit heeft.

  28 juli 2014 - 13:59