×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Attenborough waarschuwt Prins William

  'De hele planeet is in gevaar.'

  Attenborough waarschuwt Prins William

  Voor een keer was het niet prins William die allerlei vragen moest beantwoorden, maar was hij juist degene die ze mocht stellen. Op het World Economic Forum (WEF) in het Zwitserse Davos had de hertog van Cambridge de eer om de 92-jarige natuurdocumentairemaker Sir David Attenborough te interviewen over de gevaren van klimaatverandering.


  Meestal ben ik degene die geïnterviewd wordt, dus het is wel leuk dat de rollen een keer zijn omgedraaid, begon William het interview. Vervolgens vroeg de prins de welbekende stem van de BBC het hemd van het lijf over het begin van zijn carrière in de jaren vijftig van de vorige eeuw, het belang van natuurbehoud en de uitdagingen waar de komende generaties mee te maken krijgen. Wat voor advies heb je voor mijn generatie”, vroeg William. En het antwoord was niet mals. “”De hele planeet is in gevaar. Geef om de natuur, behandel de wereld met respect. We zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We kunnen het met gemak vernietigen, maar uiteindelijk vernietigen we dan onszelf. Verspil geen natuurlijke rijkdommen, gooi geen eten weg, verspil geen energie, geef om de wereld waar wij allemaal een onderdeel van zijn.”” Gelukkig was er ook plek voor wat humor. In de laatste documentaire van Attenborough zit een scène waarin een reusachtig stuk ijs afbreekt van een gletsjer. Een hele uitdaging om te filmen voor een helikopterpiloot, het beroep van William. “”Als helikopterpiloot weet jij veel beter dan ik hoe goed hij wel niet in zijn werk moet zijn om zo’n goed shot te kunnen krijgen””, aldus Attenborough. Hierop grapte William: “”Alle helikopterpiloten zijn enorm goed in hun werk, David””. William is zeker niet de enige royal op het WEF, waar de wereldelite zich jaarlijks buigt over de belangrijkste maatschappelijke en economische problemen. Onder anderen koningin Máxima, de Belgische koning Filip en koningin Mathilde, de Noorse kroonprins Haakon en zijn oudere zus prinses Märtha Louise en erfprins Alois van Liechtenstein zijn van de partij.”””

  22 januari 2019 - 17:03