×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Anne naar Afrika voor Save the Children

  Britse prinses bezoekt projecten liefdadigheidsinstelling

  Anne naar Afrika voor Save the Children

  Prinses Anne reist volgende maand gewoon naar Afrika voor haar vierdaagse bezoek aan Ethiopië en Tanzania. De dochter van koningin Elizabeth blijft volgens Daily Mail niet thuis nu het ebolavirus in verschillende Afrikaanse landen veel slachtoffers maakt.


  Volgens de krant zijn in deze twee landen waarschijnlijk ook al twee mensen besmet geraakt. "Het is niet aan de orde", reageert een bron op de vraag of Anne haar bezoek uitstelt. "De prinses ziet het werk dat ze doet als iets belangrijks en ze laat zich door zoiets niet afschrikken", vult een ander daar volgens Daily Mail bij aan. Tegen de tijd dat de prinses naar de twee landen afreist, wordt de veiligheidssituatie natuurlijk nog eens goed bekeken. "Maar ze weet dat ze altijd risico's neemt als ze ziekenhuizen of zieke kinderen in Afrika bezoekt."

  Prinses Anne, die vrijdag haar 64e verjaardag viert, reist naar Ethiopië als voorzitter van de stichting Save The Children. Ze bezoekt verschillende projecten die de organisatie in het land heeft opgezet. Eerder bezocht ze al initiatieven van de stichting in onder meer China, Cambodja, Malawi, Vietnam, Botswana en Madagaskar.

  Na haar bezoek aan Ethiopië zal ze doorreizen naar Tanzania. Daar gaat ze langs bij Vine Trust, een stichting die zich ook inzet voor kinderen. Prinses Anne is beschermvrouw van Vine Trust.

  14 augustus 2014 - 12:33