×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Andrew weigert te getuigen in sekszaak

  Prins stuurt brief met verzoek retour

  Andrew weigert te getuigen in sekszaak

  De Britse prins Andrew is gevraagd om onder ede een verklaring af te leggen over de beschuldigingen dat hij een meisje van zeventien zou hebben misbruikt. De Amerikaanse advocaten van de nu 31-jarige Virginia Roberts hebben daartoe vorige week een brief geschreven naar Buckingham Palace.


  De brief bevat onder meer een foto van de prins met zijn arm om het middel van de toen 17-jarige Roberts. Andrew krijgt het formele verzoek om onder ede te worden gehoord over 'de contacten' die hij had met het meisje. In haar officiële verklaring zegt Roberts volgens Britse media drie keer seks met de prins te hebben gehad: één keer in Londen, eens in New York en een keer tijdens een orgie met acht andere minderjarige meisjes op de Maagdeneilanden. Volgens de advocaten van Roberts zou de brief aan Andrew overigens na weigering door de ontvanger naar hen zijn teruggestuurd.

  Roberts werkte voor de Amerikaanse miljonair Jeffrey Epstein, die zelf heeft bekend zeker één keer een minderjarige te hebben misbruikt. Epstein zou Roberts hebben opgedragen zichzelf te overtreffen om de prins tevreden te houden, verklaarde ze.

  Buckingham Palace heeft de beschuldigingen steeds met klem ontkend. Andrew spreekt donderdag tijdens het World Economic Forum in Davos en grijpt naar verwachting die gelegenheid om zichzelf te verdedigen.

  22 januari 2015 - 09:50