×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Andrew terug in schijnwerpers aan zijde koningin

  Is de prins al vergeven?

  Andrew terug in schijnwerpers aan zijde koningin

  De Britse prins Andrew heeft zich voor het eerst sinds half november, toen hij in opspraak kwam nadat hij een omstreden interview gaf aan BBC Newsnight, weer in het openbaar laten zien.


  De middelste zoon van koningin Elizabeth vergezelde zijn moeder zondag naar de kerk in Sandringham.

  De 59-jarige hertog van York was de afgelopen weken zorgvuldig buiten de schijnwerpers gehouden. Dat vanwege zijn banden met de van misbruik beschuldigde Jeffrey Epstein. In het veelbesproken interview ging hij in op de zaak wat hem op enorme kritiek kwam te staan. Het leidde ertoe dat hij zijn koninklijke taken voor onbepaalde tijd heeft moeten neerleggen.

  Door Andrew prominent mee te nemen naar de zondagsmis lijkt de koningin haar zoon te vergeven voor zijn fouten. Zo berichten Britse media. De 93-jarige Elizabeth was gekleed in zwart-witte ruitjes en leek in een goed humeur ondanks alle aandacht voor het Britse koningshuis.

  De ‘terugkeer’ van Andrew komt nog geen 24 uur nadat bekend was dat het paleis een akkoord had bereikt met prins Harry en Meghan over hun toekomst buiten de familie. Het leidde wederom tot een enorme media-storm in binnen- en buitenland.

  20 januari 2020 - 08:40