×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Andrew moet Buckingham Palace verlaten

  Gevolgen blijven zich opstapelen

  Andrew moet Buckingham Palace verlaten

  Nadat de hertog van York zijn openbare functies heeft neergelegd en hij afscheid nam van zijn privésecretaris moet hij nu ook zijn privékantoor in Buckingham Palace verlaten.


  Dat heeft een paleiswoordvoerder bevestigd aan The Guardian.

  Andrew blijft wel werken voor zijn eigen instelling Pitch@Palace, die jonge ondernemers de kans biedt hun ideeën en start-ups onder de aandacht te brengen. “En hij kijkt hoe hij dat gaat voorzetten buiten zijn openbare functies en buiten Buckingham Palace”, aldus een woordvoerder, die eraan toevoegde dat de veranderingen tijd gaan kosten. De prins mist wel de steun van verschillende organisaties. Zo stapte onder meer Britse bank Standard Chartered uit het initiatief.

  Andrew zou vrijdag door zijn moeder koningin Elizabeth zijn ingelicht dat hij zijn kantoor moet verlaten. De twee werden gespot terwijl ze, in het gezelschap van twee begeleiders, aan het paardrijden waren in Windsor.

  Woensdag werd al bekend dat de prins alle openbare functies neerlegt. Hij besloot daartoe naar aanleiding van het gesprek met BBC Newsnight, dat vorige week zaterdag werd uitgezonden. In het interview sprak hij over zijn relatie met de overleden Amerikaanse zakenmagnaat en zedendelinquent Jeffrey Epstein en over beschuldigingen dat hij zelf een minderjarig meisje zou hebben misbruikt.

  24 november 2019 - 09:00