×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Aartsbisschop wil uitvaart Queen niet doen

  Aartsbisschop wil uitvaart Queen niet doen

  Aartsbisschop van Canterbury Justin Welby zou niet graag de uitvaartdienst van koningin Elizabeth leiden, mocht de Britse vorst plotseling komen te overlijden. 'Ik lig er niet wakker van maar ik hoop dat ik dat niet hoef te doen', zegt hij in een interview met het magazine GQ.


  Welby verwacht dat de uitvaart van een enorme omvang zal zijn. 'Wie het ook gaat doen – God wil hopelijk iemand anders – het zal enorm groot worden omdat het een publieke gebeurtenis wordt. Maar als priester denk je bij elke uitvaart aan de enorme omvang ervan'.

  Toch zal de uitvaart van Elizabeth speciaal worden, denkt Welby. 'Ik wil niet in detail treden omdat dit iets is waar ik niet graag over praat, maar de koningin is een buitengewoon persoon, één van de meest bijzondere mensen die ik ooit heb ontmoet. Wanneer het zover is, zal het een historisch moment worden'.

  Welby is als aartsbisschop van de Anglicaanse kerk vaker betrokken geweest bij het Britse koningshuis. Zo leidde hij de doopdienst van prins George, de zoon van prins William en zijn vrouw Kate.

  3 oktober 2017 - 12:39