×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Aartsbisschop neemt het op voor Andrew

  "Iedereen maakt fouten"

  Aartsbisschop neemt het op voor Andrew

  Justin Welby, de aartsbisschop van Canterbury, heeft zich in de Britse straatkrant The Big Issue voor het eerst uitgelaten over de schandalen rondom prins Andrew.


  Het hoofd van de Anglicaanse kerk nam het enigszins voor de zoon van koningin Elizabeth op door te zeggen dat “iedereen fouten maakt”.

  Welby werd expliciet gevraagd naar de kwestie rondom Andrew. Of hij vond dat leden van de koninklijke familie een hogere morele code dan de rest van de samenleving zouden moeten hebben. “Ik denk niet dat we van ze kunnen vragen om bovenmenselijke superheiligen te zijn want niemand kan dat. Iedereen maakt fouten, iedereen is mens”, aldus de aartsbisschop, die verder geen commentaar wilde leveren.

  “Ik ga niets zeggen over een lid van de koninklijke familie behalve dan dat ik verwonderd ben over wat voor geschenk ze zijn voor dit land”, vervolgt Welby. “Het is makkelijk om ze voor van alles uit te maken, maar ze krijgen ook veel meer voor hun kiezen dan de meeste mensen. Waar mensen een fout begaan, hoef je alleen maar te onthouden dat iedereen menselijk is.”

  De aartsbisschop heeft een goede band met het koningshuis. Hij sloot onder meer het huwelijk tussen Harry en Meghan en doopte hun kind Archie en de drie kinderen van Harry’s oudere broer William.

  18 december 2019 - 09:01