×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • 188 gepensioneerden kregen een pakketje van Queen Elizabeth per post

  Witte donderdag-munten en een persoonlijk geschreven briefje

  188 gepensioneerden kregen een pakketje van Queen Elizabeth per post

  Vanwege het coronavirus brengt koningin Elizabeth deze donderdag anders door dan gebruikelijk. Ieder jaar is de Britse koningin op Witte Donderdag (Maundy Day) bij de Maundy Service in de St. George’s Chapel van Windsor Castle. Dit keer gaat de dienst dus niet door. Traditiegetrouw overhandigd Elizabeth jaarlijks muntstukken aan gepensioneerden. Aangezien dit veel betekent voor de kerk en de lokale gemeenschap, heeft Elizabeth besloten ze via de post op te sturen.


  Volgens de Britse media kregen vandaag 188 gepensioneerden een pakketje van Elizabeth. Hierin zaten twee buideltjes. Een witte met de speciale ‘Maundy Coins’ en een rode met zo’n 5 pond aan normale munten. De gewone munten symboliseren een gift van de koningin voor voedsel en kleding.

  De ontvangers kregen ook een persoonlijk geschreven briefje van Elizabeth. Daarop stond dat ze teleurgesteld was dat de jaarlijkse dienst niet doorgaat. “Maar dat betekent niet dat uw bijdrage van onschatbare waarde voor de gemeenschap niet onopgemerkt blijft”, aldus de koningin. “Mijn gedachten en gebeden gaan uit naar u en uw familie in deze moeilijke tijd.”

  Lees ook:

  Het is precies vijftien jaar geleden dat prins Charles in de Guild Hall van Windsor in het huwelijk trad met Camilla Shand. De verwachting is dat het jubileum gevierd zal worden in Birkhall, het Schotse buitenverblijf van Charles. Hier hebben de twee zich samen moeten isoleren nadat Charles vorige maand het coronavirus te pakken had.

  Vandaag zijn Prins Charles en Camilla 15 jaar getrouwd

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

  Bron: ANP. 

  9 april 2020 - 15:52