×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Negeren, die Samantha

  Door Marc van der Linden

  De Engelse zender Channel 5 zond onlangs de documentaire Meghan And The Markles: A Family At War uit. De hysterische titel zorgde ervoor dat ik er niet veel van verwachtte. Maar al snel bleek dat de documentaire goed in elkaar zat. Natuurlijk kreeg Meghan’s halfzus Samantha alle ruimte haar gal te spuwen en werd zijzelf nauwelijks kritisch…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • 16e eeuwse brieven Queen Mary ontdekt

  'Een hele andere kant van Mary'

  16e eeuwse brieven Queen Mary ontdekt

  Het Museum van Edinburgh heeft een aantal documenten gevonden die zouden zijn getekend door Maria Stuart.

  De brieven werden in 1920 aan het museum geschonken maar waren in de archieven kwijtgeraakt. Recent werden zij weer gevonden, meldt de BBC.

  Volgens experts bieden de brieven een “fascinerend inkijkje” in het commerciële leven in Edinburgh in de zestiende eeuw. “Het is onvoorstelbaar dat Mary deze brieven heeft doorgelezen voordat zij haar handtekening zette”, aldus een wetenschapper die verbonden is aan het museum. “We krijgen een hele andere kant te zien van Mary.”

  De brieven zijn inmiddels online gezet. Het is de bedoeling dat zij ook in het museum tentoon worden gesteld. Maria Stuart was koningin van Schotland van 1542 tot 1567. Zij werd uiteindelijk gevangen gezet en geëxecuteerd.

  10 maart 2019 - 07:58