South Africa Britain Royalty

Zwager van Meghan zit vast voor huiselijk geweld

Het gaat om de 62-jarige Mark Phillips. Hij is de echtgenoot van Meghans halfzus, Samantha. En het zou niet de eerste keer zijn dat Mark zich schuldig maakt aan huiselijk geweld.

Het voorval vond al op 14 december plaats. Een en ander is pas afgelopen weekend naar buiten gebracht. Mark zou Samantha in haar gezicht hebben geslagen. Meghans halfzus zit in een rolstoel. Ze heeft zodoende weleens hulp nodig, ditmaal zou Samantha hebben gevraagd haar te helpen van het toilet af te komen. Dat irriteerde Mark zodanig dat hij zichzelf niet meer onder controle had.

Na de klap vluchtte Mark het huis uit, maar de politie vond en arresteerde hem algauw daarna. Volgens bronnen heeft het koppel al jaren een gewelddadige relatie. En zou er al veel vaker politie zijn langs geweest bij ze. Ook toen het stel in een andere staat, New Mexico, woonde moest de politie met regelmaat ingrijpen. Er zou dan ook al ten minste één ander, officieel geval van huiselijk geweld zijn geregistreerd.

Het is niet bekend of het nieuws ook Meghan heeft bereikt. Zij en Samantha hebben al jaren geen of nauwelijks contact meer. Harry en hun zoontje Archie heeft ze zelfs nog nooit ontmoet. Naar eigen zeggen klikt het gewoon niet zo tussen de zussen. Samantha zegt dat Meghan “Rijkdom boven familie verkiest en helemaal is veranderd”.

Links Samantha en rechts Meghan, de twee lijken absoluut op elkaar!

Samantha Halfzus Meghan

LEES OOK:

Meghan en Harry willen hun Megxit-deal graag verlengen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP/EPA, Page Six