Pexels Photo 68389

Zo ziet Buckingham Palace er van binnen uit

Buckingham Palace hebben de meeste mensen al van buiten gezien. Als je ooit naar Londen bent geweest, dan bezoek je uiteraard ook even de woning van Queen Elizabeth. Toch zijn er niet veel personen die daadwerkelijk Buckingham Palace van binnen hebben gezien, dat is maar voor een paar mensen weggelegd. Desondanks kun je nu alsnog een kijkje nemen in het interieur van de Queen met behulp van het boek ‘Buckingham Palace: The Interiors’ van ontwerper Ashley Hicks. 

Peetzoon van prins Philip

Mogelijk ben je al bekend met het werk van Ashley Hicks, al is de kans groot dat dit niet het geval is. Hicks is de zoon van maatschappelijk ontwerper David Hicks en Lady Pamela Hicks. Bovendien is hij de peetzoon van niemand minder dan prins Philip, die op zijn beurt weer de neef is van de moeder van Ashley Hicks. In zijn boek toont Hicks de bekende en minder bekende kamers van Buckingham Palace, terwijl hij ook vertelt over de geschiedenis van het interieur.

Luxe en over the top

Zoals je waarschijnlijk al had verwacht zijn de kamers van de woning van Queen Elizabeth nogal luxe aangekleed. De meeste mensen zouden het zien als over the top, terwijl anderen er juist weer groot fan van zijn. Op alle foto’s in het boek ‘Buckingham Palace: The Interiors’ zie je dat de Britse koningin liefhebber is van luxe verlichting. Aan de plafonds hangen veel kroonluchters, terwijl op de vloeren juist weer verscheidene klassieke vloerlampen zijn te zien. Dit alles draagt bij aan de koninklijke uitstraling die je overal in Buckingham Palace ziet. 

Meer dan 75 duizend vierkante meter

Dat Queen Elizabeth veel kamers heeft moeten inrichten is wel duidelijk. Buckingham Palace bestaat namelijk uit maar liefst 77 duizend vierkante meter. Het is namelijk 108 meter lang, 120 meter breed en 24 meter hoog. In totaal vind je het koninklijke paleis bovendien maar liefst 775 kamers. 108(!) kamers hiervan zijn bedoeld voor de werknemers, hier kunnen zij slapen. Daarnaast zijn er ook een bioscoop, zwembad, postkantoor en nog veel meer ruimtes te vinden in Buckingham Palace. 

Partnerbijdrage