Zo veel kost een dagje Meghan en Harry beveiligen

President Trump twitterde meteen na hun verhuizing naar Amerika al dat hij niet ging opdraaien voor kosten die met Harry en Meghan te maken hebben. En dat die kosten inderdaad aardig oplopen, blijkt wel uit de som die alleen al voor beveiliging betaald wordt…

Het is zeker niet ongewoon om bekende mensen zichtbaar of juist wat meer op de achtergrond te laten begeleiden door beveiligers. In het geval van leden van een koninklijk huis is er bijna altijd sprake van enige vorm van bescherming, zeker in het openbaar. Maar het is tóch even schrikken als je hoort om hoeveel centen dat gaat. Per dag.

Er is naar buiten gekomen dat de beveiliging van Harry en Meghan op zo’n 8000 euro per dag uitkomt. Waarschijnlijk wordt het stel veilig gehouden door GDBA. Dat bedrijf wordt gerund door een voormalig beveiligingsmedewerker van president Reagan. En kent veel meer celebrity-klanten, zoals Tom Hanks, Madonna, Jennifer Lawrence en Oprah Winfrey. Ook Harry en Meghan zouden het volste vertrouwen hebben in het bedrijf en topman Gavin De Becker.

Het is overigens nooit helemaal opgehelderd wie de rekening voor de peperdure beveiliging betaalt. Zowel de Amerikaanse president Trump als een flink deel van de Britse politiek riep om het hardst dat Meghan en Harry daar zelf maar een oplossing voor moesten vinden. En even leek het erop dat zij het inderdaad uit eigen zak betalen. Maar dit is nooit definitief bevestigd.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen