Image 20 1

Zo leerden William en Kate elkaar kennen

Een feestelijke dag vandaag voor prins William en zijn vrouw Kate! De hertog en hertogin van Cambridge vieren donderdag namelijk dat ze precies tien jaar geleden zijn getrouwd.

Op 29 april 2011 gaven de nu 38-jarige William en 39-jarige Kate elkaar het jawoord in het bijzijn van bijna tweeduizend gasten het jawoord in de Westminster Abbey in Londen. Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren van de partij.

Miljoenen mensen van over de hele wereld keken naar het huwelijk. De live-uitzending trok alleen al in het Verenigd Koninkrijk meer dan 25 miljoen kijkers. William en Catherine leerden elkaar in 2001 kennen tijdens hun studie aan de universiteit van het Schotse St. Andrews. Catherine had destijds echter al een relatie. Deze strandde twee jaar later, waarna de vonk tussen haar en William oversloeg. In oktober 2010 ging de prins op zijn knieën tijdens een vakantie in Kenia. De prins en zijn vrouw hebben drie kinderen: de 7-jarige George, de 5-jarige Charlotte en de 3-jarige Louis.

LEES OOK:

Maria Teresa over koninklijk leven: ‘‘Het gaat niet altijd over rozen’’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.