Britain Royalty

Zo bedankt Kate leraren in Groot-Brittannië

De vrouw van prins William heeft leraren in het Verenigd Koninkrijk bedankt voor het “vitale werk” dat zij de afgelopen tijd hebben geleverd. Dat deed ze tijdens videogesprekken met het personeel van de Ribbon Academy in Seaham, meldt de BBC vrijdag.

Kate vroeg tijdens de gesprekken in het kader van Children’s Mental Health Week onder meer hoe het met de leerlingen ging en drukte ze de docenten op het hart dat ze ook goed voor zichzelf moesten zorgen in deze tijd. “Ik wilde alle leraren in het hele land ontzettend bedanken voor het geweldige werk dat ze doen”, zei de hertogin die beschermvrouwe is van Place2Be, een organisatie die mentale steun biedt op scholen. “Het is erg moeilijk geweest, maar zorg ook alsjeblieft goed voor jezelf.”

Docente Hannah Rispin vertelde dat ze er “best wel emotioneel” van werd om te zien hoe kinderen toch hun schoolwerk gedaan kregen. “Het zijn net stralende sterren. Ik voel me bevoorrecht om dit met deze kleine helden iedere dag mee te maken”, waarna Catherine antwoordde met: “We hebben meer mensen zoals jij nodig in dit werkveld.”

LEES OOK:

Koningin Mathilde noemt haar leerlingenbegeleidings-gesprek ‘‘bemoedigend’’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen